Uzin Utz Nederland

Alles voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren

Uzin Utz Nederland (voorheen Unipro) levert met de merken Uzin, Wolff, Pallmann, Arturo en Codex alles voor het leggen, onderhouden en renoveren van alle soorten vloeren. Bijna 60 jaar geleden begon Uzin Utz Nederland met de productie van lijmen en groeide snel uit tot een internationale organisatie. Innovatieve productiemethoden, een vakkundig technisch advies en meer dan 100 enthousiaste medewerkers leggen dé basis voor perfecte vloeren.

Uzin Utz Nederland is niet Cradle to Cradle (C2C)-gecertificeerd, maar met haar duurzaamheidsambities onderstreept Uzin Utz Nederland vrijwel alle thema’s van C2C. Uzin Utz Nederland gaat zelf vaak verder met, dat wat de meeste mensen onder ‘duurzaamheid’ verstaan. Deze duurzame visie maakt vooruitgang van bedrijven en mensen mogelijk en houdt daarbij rekening met het kwetsbare ecosysteem en de eindige bronnen van deze planeet. De drie wereldwijde problemen waar we met elkaar voor staan, worden aangepakt: toxiciteit van materialen, klimaatverandering en schaarste van grondstoffen. Ook wordt ervoor gezorgd dat alles wat we doen, een positief effect heeft op de gezondheid.

Uzin Utz Nederland maakt deel uit van de internationaal opererende, beursgenoteerde organisatie Uzin Utz Gruppe uit Duitsland. Net als Uzin Utz Nederland een familiebedrijf, gekenmerkt door “Grundlichkeit” en een warme, persoonlijke bedrijfscultuur.

In het DNA van de Haaksbergse onderneming is een duurzaam en gezond werkklimaat stevig verankerd. Zo werd begin jaren ’80 al de stap naar veel gezondere kunstharsdispersielijmen gemaakt. Niet lang daarna, leverde Uzin Utz Nederland als eerste in de markt uitsluitend oplosmiddelvrije UZIN lijmen. Maar nog steeds staat bij Uzin Utz Nederland duurzaamheid hoog in het vaandel. Dat is terug te vinden in het assortiment en verpakkingen, maar ook in het bedrijfspand.

JK fermafloor en egalisatie/vloerbedekking: UZIN

Wie betaalt, die bepaalt. Zo beslist uw opdrachtgever welke soort vloerbedekking er wordt gebruikt. Wij vinden dat een garantie geen beperking mag bieden. Dus, onze garantie geldt voor UZIN-producten in combinatie met alle soorten vloerbedekking.

Alle soorten vloerbedekking zijn getest in combinatie met UZIN-lijmen en egalisaties. En, als wij een soort vloerbedekking niet kennen, dan testen wij het alsnog! Dit geeft u de zekerheid dat u het beste advies krijgt voor de vloerbedekking die uw klant gekozen heeft.

JK fermafloor en parket: Pallmann

Met Pallmann bieden wij niet alleen een compleet assortiment producten ter verfraaiing van houten vloeren. Wij geven ook inzicht in de voor- en nadelen van de producten. Dit maakt uw besluitvorming eenvoudiger en doelgerichter. Het is niet alleen belangrijk voor u om te weten wat het verbruik is van een product, maar ook hoe lang de droogtijd is, en welke factoren hierop invloed hebben. Met deze informatie kunt u uw klanten beter adviseren en komt u met uw klant niet voor verrassingen te staan.

JK fermafloor en tegels/natuursteen: codex

Met het merk codex is al meer dan 30 jaar succes geboekt in het ontwikkelen van emissie-arme producten voor een gezonde leef- en werkomgeving. Onder het milieulabel “Ecotec”, worden kwaliteitsproducten geleverd, systemen die perfect op elkaar zijn afgestemd. Met codex onderscheidt u zich met een degelijk Duits product in een markt waar gezondheid steeds belangrijker wordt.

Naast onze eersteklas producten, kunt u voor technisch advies een beroep doen op de kennis en knowhow van de deskundigen van Uzin Utz Nederland en codex.

JK fermafloor en gietvloeren: Arturo

Arturo producten worden geproduceerd door Uzin Utz Nederland bv. Al meer dan 40 jaar een toonaangevende producent van gietvloeren en andere kunstharsvloeren en leverancier van diverse vloersystemen voor renovatie en nieuwbouw aan vloerenbedrijven in heel Nederland.

Arturo vloeren zijn duurzaam, onderhoudsarm, slijtvast, naadloos, goed te reinigen en toepasbaar in combinatie met vloerverwarming. Bovendien biedt Arturo een enorme keus in kleuren. Arturo biedt  UV-stabiele gietvloeren en lakken waardoor verkleuring tot het verleden behoort. Arturo vloeren zijn geschikt voor renovatie door geringe laagdikte waardoor gebouwen een nieuwe bestemming kunnen krijgen of opnieuw ingericht kunnen worden.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.