fermacell

fermacell is actief op de internationale bouwstoffenmarkt met systeemoplossingen voor de droge afbouw

Fermacell BV houdt zich bezig met de productie en levering van gipsvezelplaten, vloerelementen (gipsvezel en cementgebonden) en cementgebonden platen onder de merknaam fermacellProductie en verkoop voor de Benelux vindt plaats vanuit Niftrik (Wijchen).

Wij zetten ons in voor het succes van onze klanten en onze onderneming. De ervaring en de prestatiegerichtheid van onze medewerkers, de kwaliteit van onze producten en onze innovatiekracht waarborgen vandaag en morgen onze beslissende voorsprong in de markt.

Gipsvezel vloerelementen

fermacell Vloerelementen zijn er in verschillende uitvoeringen die, al naar gelang het toepassingsgebied, met of zonder onderlaag kunnen worden toegepast. Hierdoor zijn de fermacell Vloerelementen voor vele toepassingsgebieden zeer geschikt.

 • Voor de brandveiligheid
 • Voor de geluidsisolatie
 • Voor de warmte-isolatie
 • Voor toepassing op vloerverwarmingssystemen
 • Voor het afwerkbaar maken van vloeren voor bijvoorbeeld vloertegels, parket, laminaat, vloerbedekking etc.

De geluidsisolerende ondervloeren van fermacell: ongehoord goed!

fermacell ondervloeren maken een einde aan gehorige vloeren

Hoe stiller een vloer, hoe groter het wooncomfort. Met name bij houten vloeren laat de geluidsisolatie echter vaak te wensen over. Bijvoorbeeld als er met hoge hakken over de vloer wordt gelopen…

Ze zijn geschikt voor houten en betonnen vloeren, bij zowel nieuwbouw als renovatie. Naast een perfecte geluidsisolatie, zorgen fermacell ondervloeren ook voor een aangename warmte-isolatie. De ondervloeren van fermacell zijn leverbaar in meerdere varianten, geschikt voor de verschillende situaties, en ze zijn eenvoudig en snel te verwerken.

Voordelen fermacell vloersysteem vs. natte cement dekvloer

Altijd al willen weten welke voordelen een droge fermacell dekvloer biedt t.o.v. een natte cement dekvloer? In deze video vatten we de belangrijkste voordelen voor u samen.

U kunt de video bekijken op onze website: fermacell instructiefilms of op ons YouTube kanaal.

 • Snel afwerkbaar
 • De esthetische afwerklaag kan al na 24 uur worden aangebracht
 • Direct gebruik van vloerverwarmingssysteem, zonder verwarmingsprotocol
 • Tijdwinst door snelle uitvoeringsvoortgang
 • Geen bijkomend vocht dat tot schimmels of krimpscheuren kan leiden
 • Beperkte opbouwhoogte, weinig hoogteverlies
 • Aansluiting met bestaande bouwkundige situaties kan probleemloos gemaakt worden
 • Laag eigen gewicht
 • Geringe belasting van de hoofddraagvloer
 • Geen gevolgschade door uitblijven van schoteling en inklinking
 • Snelle en eenvoudige verwerking
 • Slechts drie handelingen:
  1. Leggen, 2. Lijmen, 3. Schroeven/ nieten
 • Gesegmenteerd werken (onderbreking tijdens legproces is mogelijk)
 • Kwaliteitsborging: alle materialen zijn met zorg geproduceerd en sluiten perfect op elkaar aan (optimale aansluiting door geprefabriceerde vloerelementen)
 • Uitvoeringseenvoud
 • Geschikt voor zowel een doe-het-zelver als een vakman (geen gecompliceerd gereedschap nodig)

Meer instructiefilms:

De fermacell App

De gratis fermacell App ondersteunt droge afbouwers, hout(skelet)bouwers en doe-het-zelvers bij het vinden van passende droogbouwoplossingen voor ieder afbouwproject.

Handige tools:

 • Geluidsisolatiedemo gebaseerd op reële metingen + dB-indicator
 • Geïntegreerde dealer locator
 • 3D instructiefilms + materiaalcalculators
 • Geoptimaliseerd voor smartphone + tablet

Vergroot uw vakkennis en vakmanschap!

fermacell beweegt mee met de nieuwe uitdagingen waar de bouw- en afbouwsector continu mee te maken hebben. Technologische vooruitgang en permanente doorontwikkeling van bouwmaterialen en -systemen zorgen voor meer en meer efficiëntie. Daarom is het zo belangrijk dat u als bouwprofessional up to date blijft. fermacell vindt het belangrijk afbouwers praktische tools aan te reiken die in het dagelijks werk goed van pas komen.

Praktijktraining voor wie?
Bent u een bouwprofessional die geïnteresseerd is in het werken met afbouwproducten voor plafonds, wanden, vloeren en gevels, dan is een praktijktraining zeker interessant voor u.

Inhoud trainingen en datum
Zowel de inhoud van de trainingen als de datum kunt u zelf bepalen, uiteraard onder voorbehoud van beschikbaarheid van het trainingscentrum.

Elke cursus bestaat uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. In het theoretische deel wordt uitleg gegeven over het betreffende productassortiment en komen algemene zaken zoals bouwplaatsomstandigheden en prestaties van de meest gebruikte opbouwen aan de orde. In het praktijkgedeelte steekt u zelf de handen uit de mouwen om te leren hoe de afbouwproducten in de praktijk moeten worden verwerkt.

Demonstratie en training
Leer alles over de unieke producteigenschappen en verwerking van fermacell Gipsvezelplaten. Loop binnen wanneer het u uitkomt! Tijdens deze demonstratie krijgt u alles te horen over het productassortiment van fermacell: gipsvezelplaten-vloerelementen-cementgebonden platen. Ook geeft fermacell handige demonstraties waarmee u zelf het gemak van de verwerking en montage van fermacell plaatmateriaal kunt ervaren.

Een praktijktraining op bouwlocatie is ook mogelijk.

fermacell voor een schoner milieu

De verantwoordelijkheid die fermacell kent voor een schoner milieu en een betere leefomgeving, komt tot uiting in het schone productieproces en in de CO2-reductie in de woning- en utiliteitsbouw. Het gips dat fermacell verwerkt in haar gipsvezelplaten is rookgasontzwavelingsgips (RO-gips), een bijproduct afkomstig van kolengestookte energiecentrales. Gips leent zich uitstekend voor een ‘cradle to cradle’ toepassing: afval als basis voor nieuwe producten. fermacell maakt volop gebruik van de recyclemogelijkheden door ook recyclinggips in nieuwe gipsplaten te verwerken.

fermacell Systeemselector

Met de Systeemselector kan met een paar klikken een fermacell bouwsysteem worden samengesteld dat aan alle individuele wensen voldoet.

Elke opdrachtgever, bouwkundig ingenieur, bestekschrijver, handelaar, aannemer of verwerker heeft persoonlijke gebruikerswensen met betrekking tot fermacell Gipsvezelplaten. Die kunnen te maken hebben met toepasbaarheid en producttechnische prestaties maar ook met onderhoudsvriendelijkheid, kostenniveau en milieu. De Systeemselector levert met een paar klikken een fermacell bouwsysteem dat aan alle individuele wensen voldoet.

Door in de digitale woning op de gezochte wand-, vloer- of plafondconstructie te klikken, verschijnt een compleet advies voor de toepassing van fermacell bouwsystemen in deze specifieke bouwsituatie. Zo maakt de Systeemselector het fermacell gipsvezelassortiment op een logische en overzichtelijke wijze toegankelijk.

Van dit systeemadvies kan desgewenst een STABU besteksomschrijving worden gegenereerd die direct in een digitaal projectbestek is te verwerken. De Systeemselector levert bovendien veel extra informatie, waardoor de gebruiker een goed beeld krijgt van de specifieke kenmerken van de fermacell bouwsystemen.

De drie belangrijkste voordelen van de Systeemselector op een rijtje:

 1. Hoge verwerkingssnelheid door digitale aanlevering;
 2. Relevante en foutloze informatie (controles door onze eigen adviesdivisie en door stichting STABU);
 3. Afgestemde informatie op de informatiebehoeften.

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.