Wie is JK vloerverwarming?

De sleutel tot succes.

Duurzaam succes ontstaat in onze mening alleen door een samenspel van partijen. De juiste partijen moeten samenkomen, om succes te hebben. Maar ook de juiste kwalitatieve producten en vaardigheden, waarden en kansen. Dat gaat in onze mening alleen in een sfeer die gekenmerkt wordt door eerlijkheid en vertrouwen en die ruimte biedt voor ontwikkeling, vooruitgang en verbetering en waar, indien nodig, in samenwerking wordt gezocht naar oplossingen. Als we duurzaam succes op deze wijze definiëren komt dit niet alleen, maar is dit ook echt succes”vol”.

Introductievideo JK

JK vloerverwarming is een Nederlandse organisatie, met vestigingen in meerdere landen, die op basis van ingeslepen vloerverwarming LTV systemen ontwerpt en installeert in verschillende soorten dekvloeren met een gepatenteerde inslijpmachine en eigen vloerverwarmingsbuizen. Daarnaast worden de verdelers voor de LTV systemen geproduceerd in het productiecentrum te Ede, wat betekent dat er maatwerk geleverd kan worden.

Binnen de organisatie van JK zijn een aantal afdelingen te onderscheiden. Zo richt “Engineered Solutions” zich op zowel renovatie als nieuwbouw. Zij ontwerpen, leveren en monteren alle mogelijke LTV systemen variërend van ingeslepen vloerverwarming, Beton Kern Activering (BKA) tot en met klimaatplafonds. De ontworpen afgiftesystemen worden vastgelegd bij geaccrediteerde laboratoria in Europa zoals TNO, WSP, IGE en WTP.

Duurzaamheid speelt een grote rol voor JK vloerverwarming. De afgelopen jaren zijn er door JK vloerverwarming namelijk grote stappen gezet in haar lange termijn visie, voor een duurzame toekomst. Dit is met name te zien in het hoofdkantoor in Ede, bestaande uit drie gerenoveerde panden waar ook het JK fermafloor vloersysteem is toegepast. Zo is de bouwkundige schil van de drie panden in Ede allereerst voorzien van extra isolatie. Daarnaast zijn alle daken voorzien van zonnepanelen, in totaal 598 stuks, goed voor 142 [kWp]. Ook is de WKO installatie aangevuld met twee water/water warmtepompen van Danfoss die in de winter samen het water weersafhankelijk verwarmen. De ongesubsidieerde installatie moet de gebouwen energie neutraal maken. Alle gebouwen zijn voorzien van onze LTV-HTK systemen aangevuld met hoogrendement WTW luchtbehandelingskasten voor ventilatie.

JK floorgrinder

Gepatenteerde inslijpmachine

De ‘floorgrinder’ is een gepatenteerde inslijpmachine waarmee de sleuven in de dekvloer worden ingeslepen. Stofvrij wordt een strak sleuvenpatroon geslepen waarin de vloerverwarmingsbuizen worden aangebracht. Omdat het slijpen gebeurt met behulp van multiresistent industriediamant, kan het op 99 [%] van alle typen dekvloeren toegepast worden.

Het is met de floorgrinder mogelijk om door bestaande tegelvloeren te slijpen. Bij renovatiewerkzaamheden kan dit veel hak- en breekwerk voorkomen. Er dient dan uiteraard wel rekening te worden gehouden met de extra hoogte van de nieuwe tegels. Door JK vloerverwarming wordt in deze gevallen overigens vooraf altijd een “proeffrees” gemaakt om vast te stellen of de bestaande tegelvloer geschikt is om te worden ingeslepen.

Verdelers

Zoals eerdergenoemd zijn er meerdere afdelingen binnen de JK organisatie. Een daarvan is JK floorheatingsystems. Deze afdeling is de productie unit die hoogwaardige RVS verdeelsystemen maken. In eigen beheer wordt in een semi-geautomatiseerd productieproces een volledige range aan verdeelsystemen geproduceerd. JK floorheatingsystems produceert en assembleert alle RVS verdeelsystemen die JK gebruikt in haar lage temperatuur verwarming (LTV) en hoge temperatuur comfortkoeling (HTK) afgiftesystemen. Hierdoor is JK in staat om aan projectspecifieke eisen en wensen te voldoen. Of het nu gaat om een hoog rendement pomp of een specifieke thermomotor voor een bepaalde regeling, alles is mogelijk.

De verdelers van JK vloerverwarming zijn uit hoogwaardige materialen en componenten samengestelde kwaliteitsproducten. Een innovatieve ventielconstructie en vooruitstrevende productietechnieken met corrosievrije materialen maken de JK verdelers tot eenmalige producten met nog niet eerder vertoonde eigenschappen en mogelijkheden. De gepatenteerde ventielconstructie maakt het mogelijk om de verdeler makkelijk in verschillende situaties aan/toe te passen, waardoor deze zeer praktisch en multifunctioneel is.

Zo wordt het lassen van de roestvrijstalen componenten geautomatiseerd uitgevoerd door een Tig-lasrobot, waarna een beitsbad en het keramisch parelen ervoor zorgen dat de verdeler zowel kwalitatief als esthetisch een absoluut topproduct is.

Afhankelijk van de warmte opwekker in een woning kan er ook een LT-verdeler (lage temperatuur) worden geplaatst. Deze LT-verdelers (inclusief kogelkranen) hebben vaak geen mengpomp nodig, omdat de temperatuur van de warmte opwekker al laag genoeg is (<55 [°C]).

JK flextube Inverse Soft

JK laat deze buizen met specifieke eigenschappen/op specifieke voorwaarden produceren door een gerenommeerd Duits familiebedrijf.

Vloerverwarmingsbuis PN6 – Ø14×2 [mm] De toegepaste JK vloerverwarmingsbuizen (JK flextube Inverse soft) in het voorstel zijn zuurstofdiffusiedichte Poly Ethylene of Raised Temperature resistance (PE-RT) buizen conform de DIN normering. De vloerverwarmingsbuis is opgebouwd uit 5 lagen, waarbij de zuurstofdichte barrièrelaag van Etheen-Vinyl Alcohol (EVOH) intern tussen twee polytheen lagen is aangebracht. De buis voldoet aan de Duitse norm DIN 4726/4721 en de Nederlandse KIWA-KOMO beoordelingsrichtlijn BRL 5602 toepassing vloerverwarming/koeling.

Innovatief. Het geoptimaliseerde lagen design van de JK flextube buizen maakt eindelijk een einde aan de zoektocht naar een universele verwarmingsbuis. De JK flextube vloerverwarmingsbuizen zijn de allereerste buizen die niet alleen geschikt zijn voor een brede selectie aan verbinders, vooral alle standaard montagesystemen zoals glijhulzen, druk- of klemringverbinders, maar ook innovatieve persfittingen. Daarnaast kunnen de buizen dankzij dit design aan elkaar worden gelast.

Het design en de dikte van de verschillende lagen resulteert niet alleen in een ongeëvenaarde bescherming van de zuurstof-diffusie barrière, het verbetert ook aanzienlijk de flexibiliteit en weerstand tegen knikken. Tegelijkertijd worden de barstdruk en lange termijn sterkte bij hogere temperaturen verhoogd. Dit alles maakt de JK flextube de best presterende en hoogst flexibele heet-waterbuis voor de verwarmingsmarkt.

De JK flextube Inverse (tot 10 [bar]) en de JK flextube Inverse Soft (tot 6 [bar]) zijn beide voorzien van het KOMO attest-met-productcertificaat. Dit attest-met-productcertificaat is op basis van BRL 5602 productcertificaat K50264/K92058 “Kunststofleidingsystemen van PE-RT bestemd voor vloerverwarming” d.d. 25 oktober 2016.

Inverse betekent letterlijk omgekeerd, oftewel binnenstebuiten. Dit houdt in dat de EVOH barrière verder naar binnen zit dan eerder het geval was. Zo is de buis sterker en minder gevoelig voor breuk.

Additieven

JK dichtzetmassa

De JK dichtzetmassa is een 2-componenten, oplosmiddelvrije, transparante, glanzende verzegelingslaag (seallaag) op basis van epoxyhars.

Toepassing:
Geschikt als vloeistofdichte afwerking.

Leverbaar als set van twee blikken van in totaal 8 [kg]: component A (blik à 5,60 [kg]) en component B (blik à 2,40 [kg])

Additieven

JK fermafloor primer

De JK fermafloor primer is een dispersieprimer (middel voor het verbeteren van de hechting van de JK fermafloor mortel) voor absorberende ondergronden. Deze primer is een oplosmiddelvrije voorstrijk voor het voorbehandelen van de fermacell Vloerelementen met ingeslepen JK flextube vloerverwarmingsbuizen. De primer wordt met een nylonroller (14 [mm] poolhoogte) gelijkmatig en dekkend aangebracht. Deze mag NIET rechtstreeks op de vloer worden gegoten en moet goed verdeeld worden. Aan de randen wordt hiervoor een kwast gebruikt.

– Waterverdunbaar, gebruiksvriendelijk
– Hoog indringend vermogen, biedt veel zekerheid

Toepassing:
– Specifiek voor JK fermafloor systeem optie B

Eigenschappen:
– Gebruiksklaar
– Zeer dun vloeiend
– Sneldrogend
– Bevordert de hechting

Verwerkingscondities:
– Verwerkingstemperatuur >10 [°C]
– Relatieve luchtvochtigheid <75 [%]
– Droogtijd ca. 45 minuten
– Verbruik 100-150 [g/m²]

Leverbaar per kan à 10 liter

Additieven

JK fermafloor mortel

JK fermafloor mortel is een flexibele, hydraulisch uithardende, met kunststof veredelde dunbedmortel. Deze dunbedmortel is speciaal geschikt voor het dichtzetten van de ingeslepen JK flextube verwarmingsbuizen en het verlijmen van de JK fermafloor drukverdeelplaat. Dit geheel volgens voorschrift van JK/fermacell. Door de smeuïge consistentie is JK fermafloor mortel bijzonder eenvoudig aan te brengen.

– Uitstekende verwerkingseigenschappen
– Voldoet aan de C2 TE S1 eis volgens DIN EN 12004

Toepassing:

– Specifiek voor het JK fermafloor systeem optie B

Eigenschappen:
– Voor hoge belasting
– Standvast
– Langere open tijd
– Tot 10 mm dik mortelbed

Verwerkingscondities:
– Verwerkingstemperatuur >10 [°C], optimaal 15-25 [°C]
– Relatieve luchtvochtigheid <75 [%], optimaal onder de 50 [%]
– Verwerkingstijd ca. 2-3 uur
– Droogtijd ca. 30 minuten
– Verbruik ca. 3-3,5 [kg/m²]

Leverbaar per zak à 25 [kg]

Partners JK: Danfoss

Danfoss Icon is dé regeling voor hydronische vloerverwarming

Danfoss Icon is een geavanceerde zoneregeling voor hydronische vloerverwarming en -koeling. Deze thermostaat zorgt voor één oplossing voor het 24 [V] bedraad of draadloos regelen van de ruimtetemperatuur per vertrek. Daarnaast kan de hoofdregelaar worden uitgebreid met de app-module die voor zowel Apple als Android beschikbaar is. Hiermee kan vanaf een mobiel apparaat het systeem worden bediend, tijden en temperaturen worden geprogrammeerd etc.

Meer informatie is te vinden in de Danfoss Icon Folder.

Partners JK: Wilo

Pompen en pompsystemen voor verwarming, klimatisatie, koeling en tapwater

WILO SE met het hoofdkantoor in Dortmund, Duitsland, is een toonaangevende fabrikant van pompen en pompsystemen voor verwarming, koeling, airconditioningtechnologie, watervoorziening en vuilwaterafvoer. Het bedrijf is opgericht in 1872 door Louis Opländer als een fabriek voor koper- en messing artikelen. Wilo wordt wereldwijd vertegenwoordigd door 60 dochterondernemingen en heeft ca. 7.500 medewerkers in dienst.

De Wilo Intec aanpak is volledig gepersonaliseerd en aangepast aan elke klant. Onze methoden en producten zijn afgestemd op elke markt en land. Om de tevredenheid van onze klanten te verhogen, heeft Wilo Intec geïnvesteerd in state of the art technologieën, waaronder een nieuw laboratorium. We hebben meer dan 300 klanten over de hele wereld, waaronder de grote namen als Vaillant, Saunier Duval, Viessmann, Biasi, Baxi, MTS, Riello, Bosch, ELM Leblanc, De Dietrich, Ferroli, Nefit. Wij werken op een nauwe wijze met onze klanten, de ontwikkeling van een echt partnerschap, ongeacht de bedrijfsgrootte.

Experience Center

Kom ons bezoeken!

In ons nieuwe “Experience Center” hebben wij de unieke mogelijkheid om bezoekers met onze eigen duurzame installatie (energie) alle vormen van afgiftesystemen zelf te laten ervaren, zowel verwarmd als gekoeld. Alle vormen van vloerafwerkingen worden hier gepresenteerd. In combinatie met onze partners geven we hier advies op maat aan architecten, corporaties, verwerkers en particulieren.

Maak een afspraak om het Experience Center te bezoeken.

Bekijk onze introductie video en ervaar het Experience Center

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.