Het Schip Amsterdam

JK fermafloor is toegepast bij de renovatie van Het Schip: een huizenblok met sociale huurwoningen in Amsterdam. Hiermee krijgt het monument uit 1921 een optimaal wooncomfort.

Bij Het Schip is gebruikgemaakt van zonneboilers en PV-panelen. Voor traditionele warmteopwekking wordt gebruik gemaakt van een cv-ketel. Dit systeem is gecombineerd met het geïntegreerde vloerverwarming JK fermafloor. Het voordeel ten opzichte van een radiator is dat hiermee ruimte wordt bespaard in de toch al kleine woningen (60 [m²]). Bovendien kan met lage temperaturen worden verwarmd, wat het systeem duurzaam maakt.

De vloer is als volgt opgebouwd: de verdiepingsvloer bestaat uit een houten balkenlaag met planken. Vervolgens komt hier een vloerelement 2E26 op, bestaande uit een viltlaag (9 [mm]) twee fermacell Gipsvezelplaten (van elk 12,5 [mm]). In deze vloerconstructie wordt na montage een sleuf van 15 [mm] stofarm geslepen, waarin de JK flextube nauwkeurig wordt aangebracht. Hier bovenop komt een drukverdelende laag van 10 [mm] fermacell Gipsvezelplaat.

Bron: fermacell (juni 2016)

Meer referenties

Bekijk ook onze andere referenties...

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.