Hogelandsingel Enschede

De prachtige stadsvilla aan de Hogelandsingel 21 in Enschede krijgt een nieuwe bestemming. Stepping Stones Home & Care realiseert hier als nieuwe huurder een kleinschalige woonzorgvoorziening met 24 appartementen voor zorgbehoevende ouderen. Deze zorgvilla is de eerste in zijn soort in Enschede en wordt de 11e zorgvilla van Stepping Stones Home & Care. Naar verwachting zal de zorgvilla eind 2017 officieel haar deuren openen.

De toekomstige zorgvilla aan de Hogelandsingel is de eerste locatie van Stepping Stones Home & Care in de regio Twente. Zorgbehoevende ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen vinden hier straks een stijlvolle woonomgeving met kwalitatief hoogstaande zorg. Stepping Stones Home & Care richt zich op ouderen met een complexe zorgvraag op het gebied van o.a. geheugenproblemen of somatische aandoeningen. De organisatie is gespecialiseerd in de zorg voor mensen met dementie.

De villa die dateert uit 1928 ligt in het zuidoostelijk deel van het centrum van Enschede, tussen twee stadsparken in, het Blijdensteinpark en het Wooldrikspark. Beide parken waren voorheen landgoederen in bezit van textielfamilies, resp. de familie Blijdenstein en Ter Kuil. Enschede was vanaf de 19e eeuw een belangrijk centrum in de textielindustrie. Veel historische gebouwen en stadsvilla’s herinneren nog aan die tijd.

Bron: https://steppingstones.nl/stadsvilla-enschede-krijgt-nieuwe-woonzorgbestemming/

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.