Klarenstraat Amsterdam

Voor een renovatieproject in de U.J. Klarenstraat in Amsterdam is het vloersysteem van fermacell en JK vloerverwarming toegepast.

In dit CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) project zijn 40 naoorlogse flats getransformeerd tot 30 unieke woningen van nieuwbouwkwaliteit. Van Schagen Architekten uit Rotterdam nam de vloer op in het basisontwerp van de naoorlogse flats; bewoners moesten de rest zelf ‘afbouwen’.

Het fermacell 2E26 vloerelement bestaat uit twee lagen gipsvezelplaat (van elk 12,5 [mm]) met daaronder een viltlaag van 9 [mm]. JK vloerverwarming heeft daarin exact op maat en zonder stofontwikkeling de sleuven geslepen, om de vloerverwarmingsbuis (JK Flextube) in te verwerken. Dankzij het lage temperatuur verwarmingssysteem is minder energie nodig om een goede climatisering te bereiken. In de afgelopen jaren is het besef gegroeid dat deze manier van verwarmen aangenamer is. De woningen scoren minstens energielabel A; voor renovatie werd nog energielabel D/E behaald. Het project is genomineerd voor de ARC2014 Architectuur Award.

Doos in doos principe

Bron: Brochure JK fermafloor (2014)

Op de hoogte blijven van ontwikkelingen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.